Інформація для батьків дітей,що вступають до ДНЗ№148

Згідно Закону України “Про дошкільну освіту”, “Положення про дошкільний навчальній заклад від 12.03.2003 року №305(зі змінами)” для зарахування дитини у ДНЗ №148 необхідно пред’явити наступні документи:

  • Заява батьків;
  • Копію свідоцтво про народження дитини;
  • Документ, що підтверджує наявність пільг та його копія;
  • Копія паспорта батьків;
  • Форма 026 медична карта дитини;
  • Форма 063 карта профілактичних щеплень;
  • Довідка дільничого лікаря про епідеміологічне оточення;
  • Укладається Договір про співпрацю між батьками дитини та адміністрацією який діє на підставі Законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту» від 20.12.2001 №2905-ІІІ (2905-14), Положення про ДНЗ, затвердженого ПКМУ від 12.03.2003, та Статуту дошкільного навчального закладу;
  • Згода батьків на обробку персональних даних їх неповнолітньої дитини, відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» від 01.06.2010, № 2297
  • Тека – 1, зошит -1, 30 аркушів, 10 файлів.

Форма 026 медична карта дитини затверджена наказом МОЗ України 27.12.99 р.№302 дає уяву про стан здоров’я дитини, тому там обов’язково повинні  бути прописані:

  • Епікриз;
  • Зріст, вага дитини;
  • Всі аналізи( загальний аналіз крові; сечі) ;
  • трьох кратний аналіз кала на яйце глист за три дні до приходу дитини до дошкільного закладу;
  • результати поглибленого медичного огляду дітей;
  • червона печатка шкільно-дошкільного відділу, довідка,що дитина здорова.

Форма 063 карта профілактичних щеплень затверджено наказом МОЗ України 10.01.2006р. №1 оригінал та копія. Оригінал буде зберігатися в спеціальній картотеці дитячої поліклініки, де їх розподіляють за місяцями наступного щеплення, що забезпечує щомісячний огляд дітей, які підлягають активній імунізації, а копія знаходиться в медичному кабінеті дошкільного закладу.

Довідка дільничного лікаря про епідеміологічне оточення, береться за добу до приходу дитини в дошкільний заклад, в якій ставиться печатка лікаря, печатка будинок поза карантином та прописано, що дитина здорова та дошкільний заклад відвідувати може.

 

Режим роботи дошкільного навчального закладу згідно зі Статутом, 5 днів на тиждень, з 7.00 до 19.00, вихідні – субота та неділя. Згідно Витягу з Положення про дошкільний навчальний заклад, затвердженого Кабінетом Міністрів України прийом дітей здійснюється з 7.00 до 8.30 щодня, крім вихідних і святкових днів. Потрібно своєчасно (не пізніше 8.30) приводити дитину в дошкільний навчальний заклад, не порушувати режим дошкільного навчального закладу, не пропускати заклад без поважних причин. Своєчасний прихід в дитячий садок – необхідна умова правильної організації освітньо-виховного процесу.

 

Педагоги групи готові поспілкуватися з Вами з 13.00 до 14.00, а також ввечері після 17.00 В інший час педагог працює з групою дітей і відволікати його не рекомендується.

 

Згідно  витягу  з інструкції  по організацію охорони життя і здоров’я дітей в дитячих закладах, затвердженої Міністерством освіти та науки України батьки повинні:

У разі захворювання дитини негайно повідомляти вихователя групи  про причини відсутності та стан здоров’я дитини.

Після хвороби чи інших причин відсутності надавати довідку лікаря про стан здоров’я та епідеміологічне оточення дитини медичному працівнику дошкільного навчального закладу, який в свою чергу виписує бігунок-дозвіл  на повернення дитини до групи.

Не приводити хвору дитину у дошкільний навчальний заклад, у разі виникнення ускладнень або інших відхилень у стані дитини негайно повідомляти вихователя групи.

У разі алергійних реакцій або хронічних захворювань дитини повідомляти медичний персонал та педагогів у групі.

Якщо дитина захворіла протягом дня в дошкільному закладі, батьки, після повідомлення медичного персоналу зобов’язані доставити дитину додому або в лікарню.

Якщо під час прийому дитини в дошкільний заклад виявлено, що вона хвора, батьки зобов’язані повернутися додому або доставити дитину в лікарню.

Батьки зобов’язані приводити дитину в ДНЗ, передавати дитину вихователю або тому працівнику дитячого закладу, який приймає дітей в даний день.

Увечері, при залишенні дітьми дошкільного закладу, вихователь передає дитину батькам. Забороняється віддавати дітей дітям, які ще не досягли повноліття, або незнайомим особам, які не мають при собі письмового доручення від батьків.

Батьки  заздалегідь повинні домовитися з вихователем щодо тих осіб, яким вони у письмової формі доручають брати дитину з дошкільного закладу.

За дитиною зберігається місце у дошкільному навчальному закладі у разі хвороби, карантину, планової відпустки батьків, 75-ти календарних днів в літній оздоровчий період.