Організація навчально-виховного процесу у ДНЗ № 148

Організація навчально-виховного процесу у ДНЗ № 148

 1. Про умови зарахування та перебування дітей в ДНЗ № 148.

Дошкільний навчальний заклад організовує свою роботу на підставі Законів «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Положення про дошкільний навчальний заклад», Статуту ДНЗ.

Відповідно до «Положення про дошкільний навчальний заклад» (від 12.03.2003, зміни – 2011 р.):

«Прийом дітей до дошкільного закладу здійснює керівник дошкільного закладу за наявністю:

–  Заяви батьків, або осіб які їх замінюють;

– Медичної довідки про стан здоров’я дитини з висновком лікаря, що дитина може відвідувати ДНЗ;

–  Довідки про епідеміологічне оточення (будинок поза карантином);

–  Свідоцтва про народження».

Батьки, або особи що їх замінюють укладають Договір з ДНЗ в особі завідувача ДНЗ.

Згідно статуту ДНЗ (зареєстр. Вик. миколаївської міської ради від 05.11.2012, затвердженим УО Миколаївської міської ради від 26.10.2012 № 662):

Режим роботи ДНЗ – 5 днів на тиждень;

Вихідний день – субота, неділя (святкові дні).

Дошкільний заклад починає свою роботу о 7.00, закінчує – о 19.00.

У разі потреби забезпечується робота чергової групи з 7.00-8.00 (вранці), з 17.30- 19.00 (ввечері).

2. Організація харчування: у дошкільному закладі встановлено триразове харчування. Організація харчування здійснюється відповідно Законів України «Про дитяче харчування», «Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини», «Положення про дошкільний навчальний заклад», спільного наказу МОН молоді і спорту України № 242/329 від 01.06.2005 «Про затвердження порядку організації харчування дітей в навчальних та оздоровчих закладах». Харчування відбувається відповідно двотижневому меню на відповідний період року, яке затверджується державною епідеміологічною службою Миколаївської області.

3. Організація навчально-виховного процесу в дошкільному навчальному закладі здійснюється відповідно до річного плану роботи за Програмою виховання та навчання дітей від 2 до 7 років «Дитина» (схвалена до використання від 05.07.2010 МОН молоді і спорту України). Програма передбачає педагогічну взаємодію з дітьми за різними розділами:

–  розвиток мовленнєвої активності;

–   розвиток сенсорних здібностей;

–  зображувальна діяльність;

–   розвиток музичних здібностей;

–  ігрова діяльність;

–  фізичне виховання;

–  ознайомлення з природою;

–   ознайомлення з навколишнім;

–  ознайомлення з художньою літературою.

З дітьми працюють вихователі груп, помічник вихователя та спеціалісти: практичний психолог, музичний керівник, інструктор з фізичного виховання.

Кожна дитина забезпечується особистою шафою для одягу, ліжком, має відведене для рушника місце, місце за столом, стілець.

Режим роботи груп раннього віку:

8.00 – 8.30 – прийом дітей на свіжому повітрі (батьки заносять речі до роздягальні, дитина приймається і залишається з вихователем.

8.15 – 8.20 – ранкова гімнастика.

8.30 – 8.50 – підготовка до сніданку, сніданок (культурно-гігієнічні процедури)

9.00 – 9.10 – організовані форми роботи з дітьми.

9.10 – 9.25 – культурно-гігієнічні процедури.

9.25 – 9.50 – підготовка до прогулянки (дитина має знати свої речі, місце їх розташування, навички самостійного одягання в певній послідовності, вихователь та помічник вихователя одягають дітей).

9.50 – 11.10 – прогулянка.

11.10 – 11.40 – повернення з прогулянки, підготовка до обіду (роздягання у певній послідовності, розміщення речей у шафі, культурно-гігієнічні процедури, обід).

11.40 – 12.20 – прийом їжі (навички самостійного прийому їжі, допомога дорослих).

12.20 – 15.00 – підготовка до денного сну, сон.

15.05 – 15.20 – гімнастика пробудження, культурно-гігієнічні процедури.

15.50 – 16.20 – підготовка до вечері, вечеря.

16.20 – 16.45 – підготовка до прогулянки.

16.45 – 17.30 – прогулянка.

 Рекомендації: приводити дитину не пізніше 8.30 ранку, не годувати дитину вранці перед відвідуванням дошкільного закладу, не відволікати увагу педагога від спілкування з дітьми, не порушувати режим роботи групи та ДНЗ, не забирати дитину із ДНЗ під час прийому їжі.